Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kriminologie (KPE / SVAK5)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVAK5 - Kriminologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do kriminologie, kriminologické teorie.2. Fenomenologie kriminality. Etiologie kriminality.3. Pachatel trestní činnosti.4. Oběti trestní činnosti.5. Prevence kriminality.6. Drogy a kriminalita.7. Kriminalita mládeže.8. Vymezení pojmů - majetková, hospodářská, násilná, mravnostní kriminalita. Shrnutí látky a řešení případných nejasností

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu Bezpečnostně-právní specializace má široké spektrum znalostí především z problematiky ochrany zdraví, života a majetku. Je schopen se orientovat v právním řádu České republiky a získané znalosti aplikovat v nejrůznějších oblastech a úrovních veřejné správy.

Literatura

ZOUBKOVÁ, I.:. Kriminologický slovník, Plzeň, 2011. NOVOTNÝ, O. - ZAPLETAL, J. a kol.:. Kriminologie - 3. Přepracované vydání, Praha, 2008. ZAPLETAL, J. a kol.:. Kriminologie I. Praha: Policejní akademie, 1998. OSMANČÍK, O. - KARABEC, Z.:. Kriminologie a nové dimenze zločinnosti. Praha: Codex, 1998. KUCHTA, J. a kol.:. Kriminologie I - II. Brno: MU, 1993. ZAPLETAL, J. a kol.:. Kriminologie II. Praha: Policejní akademie, 1999. ŽELÁSKO, P.:. Mládež a kriminalita. Kriminalistický sborník, 1994. VEČERKA, K. a kol.:. Prevence kriminality v teorii a praxi. Praha: Odbor prevence kriminality MV ČR, 1997.

Požadavky

Zpracování seminární práce na základě studia literatury.Kontrola průběžně a u zkouškyStudent prokáže znalosti probírané látky absolvováním písemné zkoušky s výsledkem lepším než 60% maximálního počtu bodů. V případě nižšího počtu bodů je možné ústní přezkoušení.

Garant

Mgr. Ing. Radomír Heřman

Vyučující

Mgr. Ing. Radomír Heřman