Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané zákonné úpravy (KPE / SVAK8)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVAK8 - Vybrané zákonné úpravy, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahy přednášek:Úvod do bezpečnostní problematiky.Bezpečnostní politika státu.Přehled zákonných úprav.Ministerstvo vnitra České republiky.Policie České republiky.Obecní a městská policie.Armáda České republiky, Vojenská policie a Vojenský záchranný útvar.Vězeňská služba a justiční stráž.Tajné služby a Bezpečnostní informační služba (BIS).Vojenské zpravodajství a Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI).Ochrana utajovaných skutečností.Orgány územní samosprávy a mezinárodní bezpečnostní složky.

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu Bezpečnostně-právní specializace má široké spektrum znalostí především z problematiky ochrany zdraví, života a majetku. Je schopen se orientovat v právním řádu České republiky a získané znalosti aplikovat v nejrůznějších oblastech a úrovních veřejné správy.

Literatura

Listina základních práv a svobod zákon č. 2/1993 Sb. Trestní zákon, zákon č. 140/1961 Sb. Zákon č. 122/2001 Sb., o Policii České republiky. Zákon č. 144/98-22 Sb., o Spolupráce škol a školských zařízení s Policií ČR. Zákon č. 153/1995 Sb., Novela zákona o obecní policii. Zákon č. 154/1994 Sb., o Bezpečnostní informační službě. Zákon č. 213/2000 Sb., o vojenské policii. Zákon č. 25/1998 Sb., o vnějším označení policie a prokazování příslušnosti k policii. Zákon č. 283/1993 Sb., o státním zastupitelství. Zákon č. 325/1999 Sb., o azylu. Zákon č. 6/2002 Sb., o soudech a soudcích. Zákon o státní službě.

Požadavky

Student prokáže znalosti probírané látky absolvováním písemné zkoušky s výsledkem lepším než 60% maximálního počtu bodů. V případě nižšího počtu bodů je možné ústní přezkoušení.

Garant

JUDr. David Řezníček

Vyučující

JUDr. David Řezníček