Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výchova ke zdravému životnímu stylu (KPE / SVCK1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVCK1 - Výchova ke zdravému životnímu stylu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah témata přednášek:Zdraví definice, zdraví fyzické, psychické a sociálníFyzické a psychické zdraví jako stav i dynamický procesIndividuální a společenská péče a odpovědnost za zdravíZdraví a nemoc, psychosomatická medicínaZdraví a imunita, imunitní tréninkFaktory determinující zdravíUdržitelnost zdraví podmínky a možnostiŽivotní styl, současný životní stylNedostatky životního styluDeterminace životního styluAktivní životní stylZdravý životní styl, změna životního stylu

Získané způsobilosti

Získání přehledu o problematice zdraví a jeho podpory. Předpoklady pro osobní koncepci zdravého životního stylu.

Literatura

KLESCHT, V. (2008):. Pět pilířů zdravého života. Brno: Computer Press, 171 s. KUKAČKA, V. (2009):. Zdravý životní styl. České Budějovice: Zemědělská fakulta JU, 176 s. FOŘT, P. (2007):. Tak co mám jíst? Praha: Grada, 181 s. GEESING, H. (2008):. Trénink imunity. Praha: Ottovo nakladatelství, 160 s. KUKAČKA, V. (2010):. Udržitelnost zdraví. České Budějovice: Zemědělská fakulta JU, 228 s.

Požadavky

100% účast na přednáškách, písemná zkouška

Garant

doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.

Vyučující

doc. PaedDr. Vladislav Kukačka, Ph.D.