Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogicko-psychologická diagnostika I (KPE / SVCK4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVCK4 - Pedagogicko-psychologická diagnostika I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- Pedagogická diagnostika. Oblasti pedagogické diagnostiky.- Přístupy k diagnostické činnosti. Diagnostické postupy a strategie.- Diagnostika osobnosti dítěte, dospělého.- Poznávací oblast osobnosti a její diagnostika.- Motivační oblast osobnosti z hlediska její diagnostiky.- Temperament a jeho diagnostika.- Některé výrazové projevy osobnosti dítěte i dospělého.- Pozorování jako diagnostická metoda.- Projektivní metody využitelné v práci sociálního pedagoga.

Získané způsobilosti

-orientovat se v základní problematice pedagogické a psychologické diagnostiky- seznámení s problematikou sociální percepce- respektovat rozdíly mezi diagnostikou dětí a dospělých

Literatura

DVOŘÁKOVÁ, M.:. Pedag.psych.diagnostika I. České Budějovice: Pedagogická fakulta JU, 2001. VÁGNEROVÁ, M.; KÉGROVÁ, J.:. Poradenská psychologická diagnostika dětí a dospívajících. Praha: Karolinum, 2008 (s. 238 an). SVOBODA, M.:. Psychologická diagnostika dospělých. Praha : Portál, 1999. KALHOUS, J., OBST, O.:. Školní didaktika. Praha: Portál, str. 216-233. CHRÁSKA, M.:. Didaktické testy. Brno: Paido, 1998. HRABAL, V.:. Ped.psych. diagnostika žáka. Praha: SPN, 1989, s.53 an.

Požadavky

Aktivní účast na seminářiKonstrukce vlastní diagnostické metody, praktické použití této metody v rámci praxe, odevzdání diagnostické metody a záznamu o zkušenostech s použitím této metody Zápočtový test ze znalostí základních znalostí pedagogické diagnostiky.

Garant

Mgr. Miroslav Procházka, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Miloslava Dvořáková, CSc.