Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z managementu (KPE / SVKMK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SVKMK - Vybrané kapitoly z managementu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do předmětu, organizace studia, ukončení předmětu; management - uplatnění v podnikatelské sféře, zadání PS2. Řešení případové studie3. Podnikání a živnostenský zákon, smlouvy, zadání PS4. Řešení případové studie5. Hodnocení, kontrola6. Právní odpovědnost v managementu, zadání PS7. Řešení případové studie8. Plánování práce manažera9. Manažerské dovednosti, zadání PS10. Řešení případové studie11. Pracovně-právní vztahy, smlouvy, zadání PS12. Řešení PS

Získané způsobilosti

Absolvent tohoto předmětu bude schopen orientovat se v základních podnikatelských a manažerských situacích, které se vyskytují v běžné praxi. Současně bude schopen najít základní informace a dokumenty potřebné pro řešení těchto situací.

Literatura

VEBER, J. a kol.:. Management - základy, prosperita, globalizace, Management Press Praha, 2000, ISBN 80-7261-029-5. DONNELLY, J. H. - GIBSON, J. L. - IVANCEVICH, J. M.:. Management, Grada Publishing 1997, ISBN 80-7169-422-3. Základní právní normy.

Požadavky

Student prokáže znalosti probírané látky řešením případových studií zadaných během studia a dále řešením semestrální práce. Student musí dosáhnout min. 60 % maximálního počtu bodů. V případě nižšího počtu bodů student neprospěl.

Garant

Ing. Petra Mejdrechová

Vyučující

Ing. Petra Mejdrechová