Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy managementu (KPE / SZMAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / SZMAK - Základy managementu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, organizace studia, požadavky na ukončení. Základní pojmy managementu.2. Vývojové trendy managementu.3. Tržní prostředí. Analýza podnikatelského prostředí. Řízení a organizace.4. Plánování. Organizování.5. Rozhodování. Kontrola.6. Vedení a osobnost manažera.7. Lidské zdroje v organizaci.8. Komunikace, motivace.

Získané způsobilosti

Student získá nové znalosti o problematice veřejného sektoru a jeho řízení a dokáže se v nich orientovat. Bude schopen posoudit přístupy k řešení reálných problémů, se kterými se v životě setká.

Literatura

VODÁČEK, L., VODÁČKOVÁ O.:. Moderní management v teorii a praxi. Praha: Management Press, 2009. DONNELLY, J. H. GIBSON, J. L. IVANCEVICH, J. M.:. Management. Grada Publishing 1997. VEBER, J. a kol.:. Management - základy, prosperita, globalizace. Praha: Management Press 2011. LUKEŠ, M., NOVÝ, I.:. Psychologie podnikání. Praha: Management Press, 2005. KOUBEK, J.:. Řízení lidských zdrojů. Základy moderní personalistiky. Praha: Management Press, 2001.

Požadavky

Seminární práce, test.

Garant

PhDr. Karel ŠTIX

Vyučující

PhDr. Karel ŠTIX