Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba školního klimatu (KPE / TŠKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / TŠKZ - Tvorba školního klimatu, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Příznivé školní klima - předpoklad autentické účasti žáků na vzdělávání.Škola jako místo změny.Tvorba podpůrných vztahů (učitel - žáci, mezi žáky vzájemně, širší vazby).Aplikace sociálních a pedagogicko-organizačních dovedností ve výuce.Rozvoj osobních kompetencí studentů.Modelování základních funkčních komunikačních vzorců.Videotrénink interakcí.Využití individuálních zkušeností z pedagogické praxe: rozbor, vytváření alternativních řešení.

Získané způsobilosti

Aplikace sociálních a pedagogicko-organizačních dovedností ve výuce.

Literatura

Vališová, A.:. Asertivita v rodině a ve škole. Jinočany, H+H, 1998. Slavík, J.:. Hodnocení v současné škole. Východiska a nové metody pro praxi. Praha, Portál, 1999. Havlínová, M. a kol.:. Jak měnit a rozvíjet vlastní školu?. Praha, Agentura STROM, 1994. Grecmanová, H.:. Pojetí školního klimatu ve vědecké literatuře. In: Pedagogická orientace, 1998. Grecmanová, H.:. Problematika posuzování školního klimatu. In: Pedagogická orientace, 1997. Cangelosi, J. S.:. Strategie řízení třídy. Praha, Portál, 1994. Silberman, M.:. 101 metod pro aktivní výcvik a vyučování. Praha, Portál, 1997.

Požadavky

Docházka, aktivní účast v semináři.

Garant

PhDr. Ing. Zuzana Maňourová

Vyučující

PhDr. Ing. Zuzana Maňourová