Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Užitá audioviz. a didaktická technika I (KPE / UAT1U)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / UAT1U - Užitá audioviz. a didaktická technika I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Fyziologická a prostorová akustika, základy hudební akustiky, elektroakustické měniče,2.Magnetický záznam zvuku,kompaktní disky, gramofony.3.PrincipTVpřenosu,velkoplošnéTV systémy,kolorimetrie, soustavy barevné televize, HDTV,4.Záznam videosignálu a jeho zpracování-střihové programy.5.Dataprojektory-principy , typy a jejich užití.

Získané způsobilosti

Studenti získají přehled o fyziologické a prostorové akustice,základech hudební akustiky, elektroakustických měničích a magnetickém záznamu. Rovněž pochopí princip barevné televize,HDTV a TV přenosu Dále se orientují ve velkoplošném TVsystému. Dataprojektory-principy .Budou znát princip záznamu videosignálu a jeho zpracování-střihové programy.

Literatura

Dunn, J.R.,:. Digitální video, Computer Press, Brno 2003. Špalda,A.:. Hudební akustika,SPN Praha, 1978. Fortuna, J.:. Magnetický záznam, Alfa Bratislava, 1981. Neff ,O. :. Průvodce digitální fotografií , Institut digitální fotografie,2004. Vít, V.:. Televizní technika, AY servis Praha s.r.o., 1994. Pražan, E.:. Točíme videoprogramy, Český svaz pro film a video, Kroměříž, 1994. Kopřiva, J.:. Videotechnika, Univerzita J.E.Purkyně, Brno, 1986. Zapletal,P.:. Videotechnika-kamery, Rubico, s.r.o., Olomouc, říjen 1996. www.avmedia.cz. www.projektmedia.cz. www.sluzbaskole.cz. www.ti.com. www.wikipedia.cz. Kristián P.a kol.:. Zoner PhotoStudio, YONER software,2006.

Požadavky

Znalosti práce s výpočetní technikou.

Garant

doc. RNDr. Vojtěch Stach, CSc.

Vyučující

doc. RNDr. Vojtěch Stach, CSc.Ing. Václav Vaněček