Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do psychologie (KPE / UPYZT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / UPYZT - Úvod do psychologie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Psychologie jako věda2. Biologická a sociokulturní determinace psychiky3. Senzorické procesy, vnímání4. Představy a fantazie, denní snění5. Vědomí, změněné stavy vědomí6. Učení7. Paměť8. Myšlení a řeč9. Emoce10. Motivace11. Schopnosti, inteligence

Získané způsobilosti

Student si osvojil základní znalosti o psychických procesech a je schopen je využívat při porozumění každodenním situacím.

Literatura

NAKONEČNÝ, M.:. Encyklopedie psychologie, Praha: Academia. 1998. KOUKOLÍK, F.:. Já. O vztah mozku, vědomí a sebeuvědomování. Praha: Karolinum. 2003. ATKINSONOVÁ, R. L., ATKINSON, R. C., SMITH, E. E., BEM, D. J.:. Psychologie. Praha, PORTÁL, 2004. ISBN 80 - 85605-35-7. CUMMINSOVÁ, D.:. Záhady experimentální psychologie. Praha, Portál, 1998. PLHÁKOVÁ, A.:. Základy obecné psychologie, Praha: Academia, 2005. STUCHLÍKOVÁ, I.:. Základy psychologie emocí. Praha: Portál, 2007. VÁGNEROVÁ, M.:. Základy psychologie. Praha: Karolinum, 2004.

Požadavky

znalostní test, aktivní účast v semináři, seminární práce

Garant

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Jiří Jošt, CSc.PhDr. Dalibor KUČERA, Ph.D.Mgr. Alena NOHAVOVÁ, Ph.D.