Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do speciální pedagogiky (KPE / USSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / USSP - Úvod do speciální pedagogiky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsah: předmětu: přednášky1. Předmět speciální pedagogika2. Obecné principy speciální pedagogiky3. Základní speciálně. pedagogické pojmy4. Etiologie orgánových a funkčních defektů5. Metody speciální pedagogiky6. Komplexní rehabilitace7. Zásady ve speciální pedagogice8. Typy vývoje9. Stupně socializace10. IVP11. Školský poradenský systém12. Členění speciální pedagogiky13. Speciálně pedagogická diagnostika14. Speciálně pedagogická prevenceSeminářel. Požadavky k zápočtu, literatura2. H. Kellerová3. O Skorochodová4. S. Hawking5. Učitel a žák se speciálními vzdělávacími potřebami6. Rodina a handicapované dítě7. Spolupráce rodiny a školy8. Vládní výbor pro zdravotně postižené, legislativa9. Kombinované vady10. Raná péče11. Speciálně pedagogická centra - činnost12. IVP - tvorba13. test15. Zápočet

Získané způsobilosti

Student se orientuje v disciplinách speciální pedagogiky, zvládá speciálně pedagogický přístup k dítěti se speciálními vzdělávacími potřebami.

Literatura

Kol.:. Defektologický slovník. Praha, SPN, 1984. MÚLLER, O. a kol. Děti se speciálními vzdělávacími potřebami v běžné škole. Olomouc: UP, 2001. RENOTIÉROVÁ, M. Integrace handicapovaných dětí do podmínek školy. Olomouc: UP, 2003. Sovák, M.:. Nárys speciální pedagogiky. Praha, SPN, 1986. Monatová, L.:. Pedagogika speciální. Brno, MU, 1997. Jesenský, J. Prostor pro integraci. Praha, Comenia consult, 1993. Praha, Comenia Consult, 1993. ISBN 80-7135-028-1.SLOVÍK, J. Speciální pedagogika. Praha: Grada, 2007. Edelsberger, L. - Kábele, F.:. Speciální pedagogika pro učitele 1. stupně ZŠ. Praha, SPN, 1988. Michalík, J.:. Školská integrace dětí s postižením. Olomouc, UP, 1999.

Požadavky

aktivní účast

Garant

PaedDr. Eva Suchánková, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Helena Havlisová, Ph.D.PaedDr. Eva Suchánková, Ph.D.