Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Volnoč. aktiv. a jej. význ. z pohl. uč. (KPE / VAUK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / VAUK - Volnoč. aktiv. a jej. význ. z pohl. uč., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy pedagogiky volného času (prezenčně)Historický průřez výchovy ve volném čase (samostudium)Funkce výchovy mimo vyučování (samostudium)Druhy činností ( odpočinkové, rekreační, zájmové, veřejně prospěšné a jiné), jejich formy (samostudium)Zařízení a instituce, která pracují s dětmi a mládeží ve volném čase (samostudium)Vztahy mezi vyučováním a výchovou mimo vyučování (prezenčně)Hra, druhy her, jejich příprava, využití, přiměřenost. (samostudium)Některé nové přístupy v pedagogice volného času ( prožitková pedagogika )Plánování a příprava volnočasových a zájmových aktivit ( krátkodobé i dlouhodobé akce) (prezenčně)Letní dětské tábory a celotáborové hry (projekty) (prezenčně)Některé právní normy pro výchovu mimo vyučování (samostudium)Psychohygiena ve volnočasových aktivitách (samostudium)

Získané způsobilosti

osvojení teoretických poznatků z oblasti výchovy, rozvoj organizačních dovedností při přípravě volnočasových aktivit, postoje k vhodnému trávení volného času

Literatura

Hofbauer, B.:. Děti, mládež a volný čas. Praha, Portál 2004. K problematice koncepce výchovy mimo vyučování. Praha, ÚDDM 1991. Praha, ÚDDM, 1991. Kraus, B. - Vacek, P.:. K základním otázkám pedagogiky. Hradec Králové, Gaudeamus, 1992. Přadka, M.:. Kapitoly z dějin pedagogiky volného času. Brno, MU, 1999. Spousta, V. a kol.:. Kapitoly z pedagogiky volného času. Brno, MU, 1996. Střelec, S. a kol.:. Kapitoly z teorie a metodiky výchovy. Brno, Paido, 1998. Spousta, V. a kol.:. Metody a formy výchovy ve volném čase. Brno, MU, 1996. Pávková, J. - Hájek, B. - Hofbauer, B. - Hrdličková, V. - Pavlíková, A.:. Pedagogika volného času. Praha, Portál, 1999. Průcha, J.:. Přehled pedagogiky. Praha, Portál, 2000. Kraus, B:. Sociální aspekty výchovy. Hradec Králové, Gaudeamus, 1998. Spousta, V. a kol.:. Teoretické základy výchovy ve volném čase. Brno, MU, 1994. Pelikán, J.:. Výchova jako teoretický problém. Ostrava, 1995. Vážanský, M. - Smékal, V.:. Základy pedagogiky volného času. Brno, Paido, 1995.

Požadavky

Aktivní účast ve výuceSeminární práce na zvolené téma18h samostudia

Garant

PhDr. Iva Žlábková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Richard MACKŮ, Ph.D.