Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarný projev dětí a jeho vývoj (KPE / VDPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / VDPZ - Výtvarný projev dětí a jeho vývoj, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Popis výtvarného artefaktuInterpretace výtvarného artefaktuBarva a její symbolikaVývoj výtvarného zobrazováníPočátky výtvarného zobrazováníVýtvarný projev předškolních dětíVýtvarný projev v mladším školním věkuVýtvarný projev dětí ve starším školním věkuVýtvarný projev adolescentůVýtvarný projev handicapovaných dětíArteterapieKresebné psychologické testy

Získané způsobilosti

Znalost etap vývoje výtvarného projevu; dovednost popsat a zhodnotit vývojovou úroveň dětské kresby.

Literatura

Caseová, C. - Dalleyová, T.:. Arteterapie s dětmi. Praha, Portál, 1995. Uždil, J.:. Čáry, klikyháky, paňáci a auta. SPN, Praha 2002. Peterson, L. W. - Hardin, M. E.:. Děti v tísni. Příručka pro screening dětských kreseb. Praha, Triton, 2002. Kastová, V.:. Imaginace jako prostor setkání s nevědomím. Praha, Portál, 1999. Vágnerová, M.:. Kognitivní a sociální psychologie žáka základní školy. Karolinum, Praha 2001. Davido, R.:. Kresba jako nástroj poznání dítěte. Praha, Portál, 2001. Fraibergová, S. H.:. Magické roky. Praha, Triton, 2002. Jedlička, R.:. Psychosociální vývoj dítěte a jeho poruchy z hlediska hlubinné psychologie. Praha, PedF UK, 2001. Oaklander, V.:. Třinácté komnaty dětské duše. Dobříš, Drvoštěp, 2003. Vágnerová, M.:. Vývojová psychologie. Praha, Portál, 2000. Šicková - Fabrici, J.:. Základy arteterapie. Praha, Portál, 2002.

Požadavky

Seminární práce (rozbor výtvarného artefaktu), Aktivní účast na semináři.

Garant

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.