Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didakt.integr.vzděláv.III (tvoř.dramat.) (KPE / WDIB3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / WDIB3 - Didakt.integr.vzděláv.III (tvoř.dramat.), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- dramatická výchova, cíle, prostředky- strukturované drama jako součást integrovaného vzdělávání- literární inspirace v příbězích a pohádkách- literární inspirace v poezii pro děti- loutka ve vzdělávacím procesu- techniky dramatické výchovy v metodické posloupnosti- štronzo, honičky a hry s výrazem- techniky zobrazující - sochy, obrazy, narativní pantomima- hra v roli- improvizace- morální témata a situace- prezentace vlastních činností- práce s videozáznam - sebereflexe

Získané způsobilosti

Student používá dramatické metody při tvorbě tematických celků

Literatura

Svobodová E.:. Dramatická výchova in RAABE, Řízení MŠ, 1998. Zich O.:. Estetika dramatického umění, Panorama Praha, 1987. Ulrychová I., Gregorová V., Švejdová H.:. Hrajeme si s pohádkami, Portál Praha, 2001. Informatorium 3-8, současná i starší vydání. Internetový portál: vuppraha.cz. Machková E.:. Jak se učí dramatická výchova, DAMU 2007. Opravilová, E. a kol.:. Malý průvodce dramatickou výchovou v mateřské škole. Artama, 1992. Svobodová, E., Švejdová, H.:. Metody dramatické výchovy v mateřské škole, Portál, Praha, 2011. Čukovskij K.:. Od dvou do pěti, SNDK Praha, 1960.

Požadavky

účast na seminářích, zásobník her

Garant

Mgr. Eva Svobodová

Vyučující

Mgr. Eva Svobodová