Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodika činností v MŠ IV (hud.činnosti) (KPE / WMČB4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / WMČB4 - Metodika činností v MŠ IV (hud.činnosti), Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

- práce s říkadlem - rytmizace a melodizace- pěvecké činnosti v MŠ - hlasová výchova, hlasové návyky z oblasti tvoření tónu, dechu a výslovnosti- nácvik písně, lidová píseň v MŠ, práce s písní- hudebně pohybové činnosti v MŠ, taneční hry- poslech hudby v MŠ, výběr vhodných skladeb, vyhledávání skladeb na internetu, orientace v současné nabídce hudební tvorby pro děti- instrumentální činnosti - využití Orffova instrumentáře a hudebních hraček včetně elektronických v předškolním vzdělávání; rytmus, metrum, takt, ostinato; rytmický vícehlas; doprovody k písním- rozvíjení hudební tvořivosti- hudebních činnosti v integrovaném předškolním vzdělávání, tvorba integrovaného celku na základě hudebního díla

Získané způsobilosti

Student zvládá vzdělávací strategie vokálních, poslechových, instrumentálních a hudebně pohybových činností v mateřské škole. Integruje hudební činnosti do tematicky zaměřeného vzdělávání v MŠ. Chápe význam hudby pro člověka v současném světě.

Literatura

Hurník I., Eben P.:. Česká Orffova škola díl I., Praha: Editio Supraphon 1982. Šimanovský, Z.:. Hry s hudbou, pohybem a tancem pro mladší děti, Praha: Portál, 2011. Jenčková, E .:. Hudba a pohyb v současné škole, Plzeň: Tandem, 2006. Šimanovský, Z., Tichá, A.:. Lidové písničky a hry s nimi, Praha: Portál, 1999. Kulhánková, E.:. Písničky a říkadla s tancem, Praha: Portál, 2004. Tichá, A.:. Učíme děti zpívat: hlasová výchova pomocí her pro děti od 5 do 11 let. Praha: Portál, 2005. Jasanová, N.:. Hudba, pohyb, kresba, slovo. Zlín: Svojtka, 1990. Lišková, M.:. Hudební činnosti pro předškolní vzdělávání, Praha: Raabe, 2006. Janovská, O.:. Hudební výchova v mateřské škole, Praha: SPN 1987. Zezula, Janovská a kol. Hudební výchova v mateřské škole. Praha, SPN, 1987. Daniel, L.:. Metodika hudební výchovy,Montanex Ostrava, 2010. Sedlák, F.:. Psychologie hudebních schopností a dovedností, Praha: Editio Supraphon, 1987.

Požadavky

aktivní účast, příprava hudebních činností v MŠ s využitím doporučené literatury

Garant

PaedDr. Alena Váchová

Vyučující

PaedDr. Alena Váchová