Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Předškolní pedagogika II (KPE / WPPB2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / WPPB2 - Předškolní pedagogika II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Systém vzdělávacích cílů v RVP PV, rámcové cíle a jejich propojení s praktickými situacemi v mateřské škole2. Cesta ke klíčovým kompetencím3. Obsah vzdělávání v RVP PV 14. Obsah vzdělávání v RVP PV 25. Tvorba školního vzdělávacího programu - vize, charakteristika školy, analýza SWOT6. Podmínky předškolního vzdělávání ve školním programu7. Podmínky předškolního vzdělávání ve školním programu8. Požadavky na stanovení obsahu vzdělávání v ŠVP PV, cíl-činnost-výstup9. Tvorba integrovaných bloků školního kurikula 110. Tvorba integrovaných bloků školního kurikula 211. Pedagogický proces a jeho fáze, operacionalizace cílů12. Konkretizace obsahu vzdělávání školního kurikula v třídním kurikulu, tvorba tematických celků13. Tvorba tematických celků14. Projekty v mateřské škole

Získané způsobilosti

vysvětlit principy a obsah RVP PV, jeho implementaci v praxi MŠ, projektovat vzdělávání v MŠ

Literatura

Bečvářová, Z.:. Kvalita, strategie a efektivita v řízení mateřské školy. Portál, Praha 2010. Smolíková, K. a kol.:. Rámcový vzdělávací program pro předškolní vzdělávání, VÚP, Praha 2005. Opravilová, E. , Gebhartová,V.:. Rok v mateřské škole. Portál, Praha, 2003. Kolajová, L.:. Týmová spolupráce. Grada, Praha 2006. Fischer, W.A., Schratz, M.:. Vedení a rozvoj školy, Paido, Brno 1997. Svobodová, E. et al. Vzdělávání v mateřské škole: školní a třídní vzdělávací program. Praha: Portál, 2010. Svobodová E., Váchová A., Vítečková M.:. Do školky za zvířátky: metodika práce s příběhy v MŠ. Praha, Portál, 2012. Informatorium 3-8 (časopis pro předškolní výchovu). Svobodová, E., Váchová, A.:. Inovace školního vzdělávacího programu, RAABE, Řízení MŠ, 2008. Kol. autorů:. Kafomet pro MŠ, Stařeč. Infra, od 2003 - metodické materiály. Kol. autorů:. Metodické listy. RAABE Praha. Svobodová, E., Švejdová, H.:. Metody dramatické výchovy, Praha, Portál, 2011.

Požadavky

aktivní účast, seminární práce - vzdělávací projekt pro MŠ

Garant

PaedDr. Alena Váchová

Vyučující

PaedDr. Alena Váchová