Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Emoce a zvládání školní zátěže (KPE / XECSD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / XECSD - Emoce a zvládání školní zátěže, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Traditiční a současné přístupy k emocím.2. Emoce jako adaptační procesy.3. Jádrová témata emocí.4. Vztahy emocí a kognice.5. Zátěž, stress a její zvládání.6. Zvládání zaměřené na problem a na emoce.7. Školní zátěž a strategie jejího zvládání.8. Role emocí při zvládání školní zátěže.

Získané způsobilosti

Student má dobrou orientaci v různých přístupech k emocím, má základní znalosti o regulaci emocí a vztahu emocí a kognice. Rozumí problematice zvládání školní zátěže a roli emocí v ní.

Literatura

WOLCHIK, S.A.. SANDLER, I. N. (Eds.). :. Handbook of Children s Coping. Linking Theory and Intervention. New York: Plenum Press. ČÁP, J., MAREŠ, J.:. Psychologie pro učitele. Praha: Portál, 2001. BANDURA, A.:. Self-efficacy. The excercise of control. New York: Freeman, 1997. MAREŠ, J. a kol.:. Sociální opora u dětí a dospívajících I., II., III. Hradec Králové: Nucleus, 2001 -2003. LAZARUS, R.S., FOLKMAN, S.:. Stress, Appraisal and Coping. New York: Springer, 1984. IZARD, C. E.:. The psychology of emotions. New York: Plenum, 1991. STUCHLÍKOVÁ, I.:. Základy psychologie emocí. Praha: Portál, 2002.

Požadavky

seminární práce

Garant

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.