Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální témata z výv. a porad. psychol. (KPE / XOPVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / XOPVP - Aktuální témata z výv. a porad. psychol., Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Orientační okruhy témat pro dílčí práce:Charakteristika underachieverů, tj. žáků, kteří mají horší školní prospěch než by odpovídalo jejich schopnostem.Proměny školního prospěchu jako reakce na změnu školy, resp. stupně ZŠ (při přechodu z 1. na 2. stupeň).Vývojově podmíněné proměny školní úspěšnosti: střední školní věk a dospívání.Školní úspěšnost nadprůměrně nadaných dětí a vymezení faktorů, které je ovlivňují.Vývojová proměna symptomů ADD/ADHD syndromu v době středního školního věku a v dospívání.Rezidua ADD/ADHD a jejich vliv na sociální adaptaci.Školní adaptace a výkonnost úzkostných dětí a její vývojově podmíněná proměna.Sociokulturní odlišnost vztahu ke škole a ke vzdělávání, její vliv na školní úspěšnost žáků.Faktory ovlivňující školní úspěšnost pohybově, resp. Tělesně postižených školáků.Sociální aspekty integrace zdravotně postižených dětí a jejich vliv na výkon i pocity pohody.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice vývojové a poradenské psychologie.

Literatura

Brown, C.:. Developmental psychology. Sage, ISBN 978-1-4129-3465-7. 2008. Siegler, R. S., DeLoache, J. S., Eisenberg, N.:. How children develop. Palgrave, ISBN 0-7167-9527-2. 2006. Vasta R. M., Miller, S. A., Ellis, S.:. Child psychology. ISBN 0-4714- 4892-3. 2003. Vágnerová, M.:. Školní poradenská psychologie. Karolinum, Praha, ISBN 80-246-1074-4. 2005. Vágnerová, M.:. Vývojová psychologie I. Karolinum, Praha, ISBN 80-246-0956-8. 2005.

Požadavky

Zpracování seminární práce.

Garant

doc. Mgr. Jiří Jošt, CSc.

Vyučující

doc. Mgr. Jiří Jošt, CSc.