Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Problematika měření v psychologii (KPE / XSPME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / XSPME - Problematika měření v psychologii, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní přístupy k měření v psychologii: klasická teorie testů, teorie odpovídání na položky, popř. teorií zobecnitelnosti.Metody analýzy dat, které se v rámci těchto teorií používají.

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních přístupech k měření v psychologii a v metodách analýzy dat.

Literatura

Crocker, L., & Algina, J.:. Introduction to classical and modern test theory. New York: Holt, Rinehart, and Winston. 1986. Hambleton, R. K., & Swaminathan, H.:. Item response theory: Principles and applications. Boston: Kluwer-Nijhoff. 1985. odborné články související s oborem psychometriky související současně s odbornými zájmy. Urbánek, T.:. Současné přístupy v psychometrice. Nakladatelství MU, Brno. 2001. Cronbach,, L.J., Glesen, G. C., Nanda, H., & Ragaratnan, N.:. The dependability of behavioral measurements: Theory of generalizability for scores and profiles. New York: Wiley, 1972.

Požadavky

samostudium

Garant

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.

Vyučující

prof. PaedDr. Iva Stuchlíková, CSc.