Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy KBT (KPE / YKBTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YKBTB - Základy KBT, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1) Základy psychoterapie - terapeutický vztah (přenos, protipřenos), terapeutický proces, účinné faktory v pst, základní směry v pst a zařazení KBT mezi nimi2) Teorie behaviorální a kognitivní terapie3) KBT vyšetření a hodnocení stavu pacienta, definice problému a cíle v terapii4) Vedení rozhovoru, struktura terapie5) Měření v KBT, hodnocení efektu terapie6) Metody BT - expozice, behaviorální experimenty7) Metody BT - plánování aktivity, relaxace8) Metody KT - kognitivní restrukturalizace9) Metody KT - práce s jádrovými schématy10) Kazuistika KBT panické poruchy11) Kazuistika KBT u OCD12) Kazuistika KBT u schizofrenie

Získané způsobilosti

Studenti si osvojí si teoretické základy KBT, získat informace o psychoterapeutickém procesu, porozumět prožitku pacienta v KB vyšetření, podpořit umění naslouchat, pozorovat a klást otázky, naučit se vybrané KBT metody.

Literatura

Možný P., Praško J., Šlepecký M.:. Kognitivně-behaviorální terapie psychických poruch. Triton, Praha 2007. Greenberger D., Padesky C.:. Na emoce s rozumem. Portál, Praha 2003.

Požadavky

Aktivní účast na přednáškách a seminářích, písemné zpracování a prezentace vylosovaného tématu.

Garant

Mgr. Kateřina Šuleřová

Vyučující

Mgr. Kateřina ŠuleřováMgr. Kateřina Šuleřová