Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedag.-psych. diagnostika dětí a mládeže (KPE / YPGDB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPGDB - Pedag.-psych. diagnostika dětí a mládeže, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Diagnostika dětí a adolescentů2. Vývojové škály3. Testy vnímání4. Neuropsychologická diagnostika5. Projektivní metody6. Kresebné metody7. Dotazníky8. Dynamické testové metody9. Diagnostika školních problémů10. Diagnostika poruch chování11. Diagnostika emočních problémů12. Diagnostika rodiny

Získané způsobilosti

Přehled základních diagnostických metod v diagnostice dětí a mládeže; dovednost pracovat s vybranými metodami; schopnost zvolit a pracovat s diagnostickou baterií vytaženou k důležitým diagnostickým okruhů dětské diagnostiky (poruchy učení, poruchy chování a další)

Literatura

Říčan, P, Vágnerová, M. a spol.:. Dětská klinická psychologie. Praha, Avicenum 1991. Říčan, P., Krejčířová, D. a kol.:. Dětská klinická psychologie. Praha, Grada 1995. Švancara, J. a kol.:. Diagnostika dětského psychického vývoje. Praha, Avicenum 1971. Hadj Moussová, Z., Duplinský, J. a kol.:. Diagnostika. Pedagogicko-psychologické poradenství II. Praha, PF UK 2002. Kucharská, A. a kol.:. Obligatorní diagnózy a obligatorní diagnostika ve speciálně pedagogických centrech. IPPP ČR, Praha 2007. ISBN 978-80-86856-42-1. Svoboda, M., Krejčířová, D.,Vágnerová, M.:. Psychodiagnostika dětí a dospívajících. Praha, Portál 2001.

Požadavky

Seminární práce Aktivní účast na semináři

Garant

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.