Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce a organizace I (KPE / YPPO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPPO1 - Psychologie práce a organizace I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení a základní úkoly psychologie práce, všech jejích vědních disciplín, historie a vývoj ve 20 století.Psychologické aspekty a působení pracovního prostředí, práce a její podmínky - analýza práce, pracovní výkonnost, pracovní zátěž, bezpečnost práce. Osobnostní předpoklady k výkonu pracovní činnosti, schopnost a způsobilost k práci, motivace a postoje, pracovní spokojenost, pracovní kariéra, výcvik pracovníků a rozvoj dovedností. Člověk v organizaci, člověk a technické systémy, chování člověka v ekonomické realitě. Aspekty personální psychologie.V rámci psychologie řízení hodnocení pracovníků, motivace a odměňování, komunikativní dovednosti a osobnost manažer, styl řízení, image, stres a konflikty, firemní kulturasystému práce s lidmi, vývoj profesionální dráhy. Psychologické stránky řídící činnosti, techniky rozhodování, vyjednávání, assessment centre. Psychologické aspekty řízení lidských zdrojů.

Získané způsobilosti

Vývoj psychologie práce, aspekty personální psychologie. Psychologické aspekty pracovního prostředí, systém řízení - člověk - práce - výkon.

Literatura

RIEGEL, K:. Ekonomická psychologie, Praha, Grada, 2002. ŠTIKER, J., RYMEŠ, M., RIEGEL, K., HOSKOVEC, J.:. Metody psychologie práce a organizace, Praha, UK, 2000. NAKONEČNÝ, M.:. Psychologie osobnosti, Praha, Akademica, 1995. KOHOUTEK, R., ŠŤEPANÍK, J.:. Psychologie práce a řízení, Brno, Akademické nakladatelství, 1999. PROVAZNÍK, M.:. Psychologie pro ekonomy. Praha, Grada, 1997. NAKONEČNÝ, M.:. Sociální psychologie organizace, Praha, Grada 2003. PLAMÍNEK, R:. Vedení týmu a firem, Brno, Praha, Grada, 2005. ŠTIKAR, J., RYMEŠ,M., RIEGL,K., HOSKOVEC,J.:. Základy psychologie práce a organizace. Praha, Karolinum, 1996.

Požadavky

seminární práce

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková

Vyučující

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková