Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce a organizace II (KPE / YPPO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPPO2 - Psychologie práce a organizace II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět a vývoj inženýrské psychologie, analýza činnosti operátora, systémy a simulátory.Předmět a vývoj ekonomické psychologie, člověk a ekonomika.Psychologie dopravy, dopravní systémy a jejich spolehlivost, řízení dopravních prostředků. Osobnost řidiče, příčiny dopravních nehod, prevence a kolize v dopravním systému.Psychologie trhu a reklamy - historie a vývoj. Faktory a analýza spotřebního chování, analýza prodejních činností. Analýza účinnosti propagačních prostředků, propagace jako komunikace, analýza image.Účinnost reklamních kampaní, vliv reklamy na člověka.Testování propagačních materiálů, firemních značek a výrobků. Psychologie a média.

Získané způsobilosti

Psychologické aspekty inženýrské psychologie, ekonomické psychologie, psychologie dopravy, psychologie trhu a reklamy, psychologie médií.

Literatura

VYSEKALOVÁ, J.:. Image a firemní identita, Praha, Grada, 2003. ŠTIKAR, J., HOSKOVEC, J., STRIŽENEC, M.:. Inženýrská psychologie, Praha, SPN, 1982. MIKULAŠTÍK, M.:. Manažerská psychologie, Praha, Grada, 2003. ŠTIKAR, M., HOSKOVEC, J., ŠMOLÍNOVÁ, J.:. Psychologie prevence nehod, Praha, UK, 2006. HAVLÍK, K.:. Psychologie pro řidiče, Praha, Portál, 2005. VYSEKALOVÁ, J., KOMÁRKOVÁ, R.:. Psychologie reklamy, Praha, Grada, 2000. KOMÁRKOVÁ, R., RYMEŠ, M., VYSEKALOVÁ, J.:. Psychologie trhu, Praha, Grada, 1998. ŠTIKAR, J., HOSKOVEC, J , ŠTIKAROVÁ, J.:. Psychologie v dopravě, Praha, UK, 2003. ŠTIKAR, J., RYMEŠ, M., RIEGEL, K., HOSKOVEC, J.:. Základy psychologie práce, Praha, UK, 1996.

Požadavky

interní testování v terénu

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková

Vyučující

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková