Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Psychologie práce a organizace (KPE / YPPOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPPOB - Psychologie práce a organizace, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Cíle psychologie práce; historie psychologie práce a organizace.2. Psychické podmínky pracovní aktivity.3. Práce a zdraví.4. Profesní vzdělávání, pracovní dovednosti a jejich rozvoj.5. Assessment centra, profesní vývoj a kariéra.6. Pracovní motivace.7. Pracovní skupiny, týmy, budování týmu.8. Osoba a organizace, organizační kultura.9. Lidské a technické systémy.10. Vůdcovství, skupinové rozhodování.11. Psychologické aspekty řízení lidských zdrojů.

Získané způsobilosti

Student si osvojil základní znalosti z hlavních oblastí psychologie práce, rozumí psychologickým aspektům pracovních skupin a organizací.

Literatura

Bedrnová,E.-Nový,I.:. Psychologie a sociologie v řízení firmy, Praha 1993, Prospektrum a novější vydání této učebnice s názvem Psychologie a sociologie v řízení. Mayerová,M.-Růžička,J.:. Psychologie v hospodářské praxi, Plzeň 2004, skripta Západočeská univerzita Plzeň. Nakonečný,M.:. Sociální psychologie organizace, Praha 2005, Grada Publishing. Štikar, J.-Rymeš,M.-Riegel,K.-Hoskovec,J:. Základy psychologie práce a organizace Praha 1998, Karolinum-nakladatelství Karlovy univerzity a novější vydání této učebnice s názvem Psychologie ve světě práce.

Požadavky

seminární práce

Garant

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková

Vyučující

PhDr. Jitka Šebová Šafaříková