Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Práce se sny jako cesta sebepoznání (KPE / YPSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPSB - Práce se sny jako cesta sebepoznání, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se základními přístupy ke snům2. Přínos psychoanalýzy, psychoanalytické výklady3. Psychoanalytická práce s konkrétním snem4. Pohled hlubinné psychologie, postupy práce se sny a možnosti výkladu5. Práce s konkrétními sny podle hlubinné psychologie6. Snové postavy a archetypy7. Práce s konkrétním snem - ukázka "amplifikace"8. Aktivní imaginace jako způsob práce se snem9. Paralely pohledu na sny a mýty, sen - náš osobní mýtus10. Inspirace gestalt terapií a dramatizace snu11. Práce s konkrétním snem dle gestalt terapie12. Lucidní snění

Získané způsobilosti

Student si na základě praktických ukázek a rozborů osvojí základní postupy práce se sny. V práci se svým snovým materiálem může prohloubit své sebepoznání, získat náhled na své vědomé i nevědomé konflikty.

Literatura

Perls, F.:. Gestalt terapie doslova, Olomouc Votobia. Hall. J.A.:. Jungiánský výklad snů. Brno, Nakladatelství T. Janečka 2005. Barasch, M.I.:. Léčivé sny. Praha Lidové nakladatelství, 2002. Vaněk, J.:. Lucidní snění jako coping mechanismus, Praha, Triton 2010. Černoušek, M.:. Sen a snění. Praha Horizont 1988. Jung., C. G.:. Snové symboly individuačního procesu. Brno, Nakladatelství T. Janečka 1999. Dieckmann, H.:. Sny jako řeč duše. Praha Portál 2010. Plháková, A.:. Spánek a snění. Praha Portál 2013. Heffernanová, J:. Tajemství dvou partnerů. Praha, Argo. Boss. M.:. Včera v noci se mi zdálo. Praha Triton 1994. Freud. S.:. Výklad snů. Psychoanalytické nakladatelství J.Kocourka 1998.

Požadavky

Vedení si snového deníku, aktivní účast na seminářích, minimálně jeden vstup s vlastním snem.

Garant

Mgr. Veronika Plachá

Vyučující

Mgr. Veronika Plachá