Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do práce s tělem v psychoterapii (KPE / YPTPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPTPB - Úvod do práce s tělem v psychoterapii, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení práce s tělem, její principy.Přehled psychoterapeutických škol pracujících s tělem.Princip všímavosti k tělesným procesům.Etika práce s tělem.Konkrétní techniky a intervence, reflexe a diskuze.

Získané způsobilosti

Rozšíření pohledu na psychoterapeutické používání práce s tělem o vlastní, reflektovaný zážitek. Prohloubení dovedností kontaktu s klientem a vnímání jeho potřeb.

Literatura

S. Keleman:. Anatomie emocí. Portál, Praha 2005. R. Hoffmann, U. Gudat:. Bioenergetická cvičení. Portál, Praha 1993. A. Schwarz, R. Schweppe:. Bioenergetika, cvičení proti stresu. Alternativa, Praha 2004. A.Lowen:. Bioenergetika. Portál, Praha 2002. D. Boadella, M. Correa, E. Frankel:. Biosyntéza - výběr z textů. Triton, Praha 2009. D. Boadella a kol.:. Biosyntéza. Výbor z textů. Grada, Praha 2012. S. M. Johnson:. Charakterová proměna člověka. Terapeutický přístup k raným poruchám. Computer Press, Brno 2006. S. M. Johnson:. Charakterové typy člověka. Terapeutická léčba raných poruch. Computer Press, Brno 2007. B. Rothschild:. Pamäť tela. Psychofyziológia a liečenie traumy. Pro familia, Humenné 2007. P. A. Levine, A. Frederick:. Probouzení tygra. Léčení traumatu. Maitrea, Praha 2011. D. Boadella: Wilhelm Reich:. Průkopník nového myšlení. Malvern, Praha 2013. E. W. L. Smith:. Tělo v psychoterapii. Portál, Praha 2007. S. Keleman:. Ztělesněná zkušenost. Portál, Praha 2010. D. Boadella:. Životní proudy. Triton, Praha 2013.

Požadavky

Aktivní účast a prezence na kurzu, závěrečná písemná sebereflexe.

Garant

PhDr. Filip Abramčuk, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Filip Abramčuk, Ph.D.