Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe I (KPE / YPX1B)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPX1B - Praxe I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

V rámci praxe se student seznámí s problematikou terénní práce, která je realizována především neziskovými organizacemi. Student se aktivně zapojí do přímé práce, zdokonalí se v sociálních a komunikačních dovednostech. Bude aplikovat teoretické poznatky, které získal v rámci studia, získá přehled o projektech a programech realizovaných vybranou neziskovou organizací. Aktivně se zapojí do všech činností, které mu budou během výkonu praxe svěřeny. Při přímé práci s klienty (pod supervizí pracovníka neziskové organizace) bude užívat správné metody práce s klientem. Získá přehled o financování neziskových organizací, seznámí se s odbornou náplní práce členů týmu.Student průběžně zaznamenává své aktivity a zjištění do svých studijních materiálů k praxi. V případě nemoci musí být absence po dohodě s pracovištěm nahrazena. Student je vázán mlčenlivostí.Aktivně přistupuje ke všem zadaným úkolům a snaží se o jejich maximální naplnění. Jakékoli nejasnosti či problémy řeší ihned se svým supervizorem.

Získané způsobilosti

1. Student rozumí systému terénní práce.2. Má základní znalosti z oblasti neziskových organizací.

Literatura

Etický kodex sociálního pracovníka České republiky, Společnost sociálních pracovníků ČR, 1994. Matoušek, O.:. Metody a řízení sociální práce. Praha: Portál, 2003. ISBN 978-80-7367-502-8.Schmidbauer, W.:. Psychická úskalí pomáhajících profesí. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7178-312-9.Hawkins, P., Shohet, R.:. Supervize v pomáhajících profesích. Praha: Portál, 2004. ISBN 80-7178-715-9.

Požadavky

Reflexe.

Garant

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Kouřilová, Ph.D.