Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praxe v zaříz.poskytujících psych.služby (KPE / YPZPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YPZPS - Praxe v zaříz.poskytujících psych.služby, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cílem předmětu je seznámení studenta s prací v psychologa ve vybraném zařízení, resp. instituci. V rámci opakovaných návštěv se student seznámí s povinnostmi a náplní práce psychologa a s problematikou klientů v konkrétním zařízení, se způsoby psychologické péče o ně. Dle možností se student aktivně zapojí do programu zařízení. Součástí předmětu bude i reflexe poznatků, zážitků a postřehů, které si z praxe odnesli.

Získané způsobilosti

Seznámení s konkrétním zařízením, s možnostmi a s povinnostmi, které má psycholog při práci s klienty. Získání orientace v problematice klientů daného zařízení. Rozvíjení schopnosti sebereflexe, rozvíjení citlivosti vůči potencionálním klientům a náhledu na své možnosti a limity v roli pomáhajícího.

Literatura

Křivohlavý, J.:. Hořet, ale nevyhořet. Kostelní vydří, karmelitánské nakladatelství 2012. Kopřiva, K.:. Lidský vztah jako součást profese. Praha, Portál 2011. Wolfgang Schmidbauer, W.:. Psychická úskalí pomáhajících profesí. Praha, Portál 2000. Úlehla, I. :. Umění pomáhat. Praha, SLON, 2005.

Požadavky

aktivní účast na praxi, zpráva z praxe, supervize

Garant

Mgr. Veronika Plachá

Vyučující

Mgr. Veronika Plachá