Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Relaxační techniky (KPE / YRXTB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YRXTB - Relaxační techniky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Neurofyziologické předpoklady regulace psychického stavu:2. Dech a regulace dechu jako předpoklad relaxace.3. Autogenní trénink4. Použití hudby k relaxaci, relaxace a muzikoterapie.5. Imaginativní techniky.6. Kresba a imaginace.7. Katatymně imaginativní psychoterapie,8. Katatymně imaginativní psychoterapie9. Meditace jako relaxační metoda, typy meditace10. Meditace v pohybu.Taichi.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu se student bude orientovat v základních relaxačních metodách (dechové techniky, autogenní trénink), imaginativních metodách (aktivní imaginace, KIT) a bude schopen je i částečně aplikovat pod supervizí. Naučí se kreativně spojovat a využívat terapeutické metody, pochopí mechanismy fungování imaginace, možnosti jejího využití v rozvoji osobnosti, pochopí šance i úskalí imaginativních metod (indikace a kontraindikace).

Literatura

Míček, L.:. Duševní hygiena. Praha, SPN 1986. Kastová, V. Imaginace jako prostor setkání s nevědomím. Praha, Portál, 1999. Leuner, H.:. Katatymní prožívání obrazů (Stuijní texty k psychoterapii). Brno, MU 1999. CUNGI,C., LIMOUSIN.,S.. Relaxace v každodenním životě. Praha, Portál 2005. MÜLLER, L,:. Slovník analytické psychologie. Praha: Portál 2006.

Požadavky

Vypracovat práci v rozsahu 3 - 6 stran na téma: Moje osobní zkušenost s relaxační (imaginativní) metodou, ve které nejdříve popíše objektivní postup užití metody a poté bude pokračovat s líčením vlastního subjektivního zážitku a emocí, při popisu vhodné užití odborné literatury.

Garant

Mgr. Jan Vaněk