Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář stimulačních programů (KPE / YSSPB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / YSSPB - Seminář stimulačních programů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Reedukace SPU2. Terapeutické přístupy k poruchám chování3. Feursteinova metoda instrumentálního obohacování4. Dílčí oslabení výkonu5. Náprava poruch percepce6. Náprava poruch pozornosti7. Náprava grafomotoriky8. Práce s dětmi s autismem9. Práce s dětmi s mentálním postižením10. Práce s dětmi se smyslovými postižením11. Práce s dětmi s motorickými postižením12. Speciální pomůcky

Získané způsobilosti

Znalost základních stimulačních programů zaměřených především na nápravu výukových obtíží a poruch vnímání a pozornosti

Literatura

Looseová, A. C., Piekertová, N., Dienerová, G.:. Grafomotorika pro děti předškolního věku. Praha, Portál 2001. Newman, S.:. Hry a činnosti pro vývoj dítěte s postižením. Praha, Portál 2004. Mertin, V., Kucharská, A. a kol.:. Integrace žáků se specifickými poruchami učení - od stanovení diagnostických kriterií k poskytování péče všem potřebným žákům. IPPP ČR, Praha 2007. ISBN 978-80-86856-40-7. Gruber, D.:. Jak rozvíjet inteligenci svého dítěte. Praha, Grada 2005. Bogdanowiczová, M., Swierkoszová, J.:. Metoda Dobrého startu. Ostrava, Kasimo 1998. Riefová, S. F.:. Nesoustředěné a neklidné dítě ve škole. Praktické postupy pro vyučování a výchovu dětí s ADHD. Praha, Portál 1995. Lebeer, J. (ed.):. Programy pro rozvoj myšlení dětí s odchylkami vývoje. Praha, Portál 2006. Kutálková, D.:. První třídou bez problémů. Praha, Galén 2004. Sindelarová, B.:. Předcházíme poruchám učení. Soubor cvičení pro děti v předškolním roce a v první třídě. Praha, Portál 1995. Šimanovský, Z., Mertin, V.:. Příběhy pomáhají s problémy. Praha, Portál 1995. Roseová, A., Weissová, L.:. Rozvíjíme sebedůvěru dětí. Praha, Portál 1997. Pokorná, V.:. Teorie, diagnostika a náprava specifických poruch učení. Praha, Portál 1997. Ruckeová - Voglerová, U.:. Učení beze stresu. Praha, Portál 1994. Sovák, M.:. Výchova leváků v rodině. Praha, SPN 1985. Drnková, Z., Syllabová, R.:. Záhada leváctví a praváctví. Praha 1983. Strassmeier, W.:. 260 cvičení pro děti raného věku. Praha, Portál, 1996.

Požadavky

Seminární práce Aktivní účast na semináři

Garant

Mgr. Ywonne Hubičková