Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy pedagogiky - SŠ (KPE / ZPGSN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ZPGSN - Základy pedagogiky - SŠ, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Aktuální problémy současného školství2. Historické aspekty ve vývoji pedagogiky3. Chování dětí ve škole a problematika kázně4. Alternativní školy a jejich charakteristika5. Autorita osobnosti učitele a jeho profesní competence6. Celoživotní vzdělávání a jeho specifické alternativy7. Sociální vztahy v rodině a ve škole8. Problematika hodnocení v pedagogické teorii i školské praxi9. Diferenciace a individualizace v procesu výchovy a vzdělávání10. Školní a třídní management11. Charakteristika základních školských dokumentů12. Vývoj společenských věd a kultivace člověka

Získané způsobilosti

- Dovednost definování základních pedagogických pojmů- Dovednost komparace pedagogických jevů- Dovednost aplikace pedagogické teorie do školní praxe

Literatura

- Odborný tisk - Učitelské noviny, Učitelské listy, Moderní vyučování, Pedagogika, AULA. Kolář, Z., Šikulová, R.:. Hodnocení žáků. Praha: Grada 2005. Vališová, A., Kasíková, H. a kol.:. Pedagogika pro učitele. Praha: Grada 2007. Švarcová, I. Základy pedagogiky. Praha: VŠCHT 2005.

Požadavky

- Aktivní účast na přednáškách- Diskuse k prostudované odborné literartuře - Analýza vybrané pedagogické situace

Garant

PaedDr. Erika Nehrerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Margareta Garabiková Pártlová, Ph.D.Mgr. Marie NajmonováPaedDr. Erika Nehrerová, Ph.D.PhDr. Iva Žlábková, Ph.D.Mgr. Margareta Garabiková Pártlová, Ph.D.Mgr. Marie NajmonováPaedDr. Erika Nehrerová, Ph.D.PhDr. Iva Žlábková, Ph.D.