Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět "Zdravá škola"-sociálně psychol.techniky (KPE / ZSPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KPE / ZSPZ - "Zdravá škola"-sociálně psychol.techniky, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Představení programu, Já ve skupině2. Porozumění procesu, Vedení skupiny3. Vnímání a pozorování4. Komunikační dovednosti, Podpora druhých5. Skupinová dynamika, Reflexe vývoje skupiny6. Hry na rozvoj kooperace7. Hry na rozvoj motivace8. Hry na rozvoj hodnotové orientace, empatie9. Dítě se zdravotním postižením v prostředí školy - obecný úvod. Konkrétní aplikace na děti s epilepsií.10. Specifika epileptického žáka v prostředí školy (kognice, sebepojetí školní úspěšnosti epileptického žáka, znalosti a postoje učitelů k epilepsii)11. První pomoc při epileptickém záchvatu, edukační intervence zaměřené na zvýšení úrovně znalostí a redukci stigmatu spojeného s epilepsií (film, drama)12. Hry na prevenci SPJ13. Závěrečné shrnutí

Získané způsobilosti

Nové znalosti a dovednosti v dané problematice. Zásobník technik vhodných pro práci se třídou.

Literatura

Labáth, V. Smik, J.:. Expoprogram. Intervenčný program pre skupinovú prácu s děťmi a mládežou. Bratislava: Psychodiagnostika. 1991. Hermochová, S., Neuman, J.:. Hry do kapsy, I až VI., Praha: Portál. 2003-2004. Hermochová, S., Vaňková, J. Hry pro rozvoj skupinové spolupráce, Praha: Portál, ISBN: 978-80-262-0727-6. Kolařík, M. Interakční psychologický výcvik, Praha:Grada, ISBN: 978-80-247-4450-6. Bakalář, E.:. Nové psychohry. Portál, Praha, 1998. Bakalář, E.:. Předposlední psychohry. Praha: Portál. 2000. Hermochová, S.:. Sociálně psychologický výcvik. Praha: Karolinum. 1988.

Požadavky

Aktivní účast.

Garant

Mgr. Zuzana Štefánková, Ph.D.