Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aktuální témata ve výuce ZSV a OV (KSV / AOVX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / AOVX - Aktuální témata ve výuce ZSV a OV, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Osnova kurzuÚvodKonzumerismusPrůřezová témata a výchova proti konzumerismuVýchova k občanství jako tvořivá dílna myšlení pro 21. Století (Kritickým myšlením proti konzumerismu)Konzumerismus ve spotřebě potravin ekonomické aspekty a zdravotní rizikaMcSpolečnost: fast foodové řetězce jako symbol a model konzumní společnostiOdraz konzumerismu ve stravování současné české populace a proměny stravování po roce 1989Svět reklamy a člověk jako spotřebitelDěti, reklama a konzumní kulturaPrincipy mlutikulturní tolerance v Evropě a konzumerismusVliv rozvoje společnosti na život člověka v dílech českých přírodovědců filosofůZávěr

Získané způsobilosti

Schopnost zpracovat a představit metodickou a obsahovou přípravu hodiny ZSV nebo OV.

Literatura

Hejtman, P.,& Pavličíková, H. (Eds.). Spotřební společnost a její reflexe ve výuce společenských věd a výchově k občanství. České budějovice: Jihočeská univerzita. 2014. Lipovetsky, G., & Juvin, H. Globalizovaný západ. Polemika o planetární kultuře. Praha: Prostor. 2012. Pavličikova, H. Josef Velenovský (k jeho filosofické a přírodovědecké činnosti). České Budějovice: Jihočeská univerzita. 2008. Ritzer, G. Mcdonaldizace společnosti. Praha: Academia. 1996. Hansen Čechová, B. Nápady pro rozvoj a hodnocení klíčových kompetencí žáků. Praha: Portál. 2009. Koželouh, J., Tkač, P., & Štefanec, M. (Eds). Nesnesitelná lehkost nakupování, aneb jaké je tajemství nízkých cen v obchodních řetězcích. Brno: NEzávislé Sociálně Ekologické HNUTI? NESEHNUTÍ. 2010. Kolektiv. Průřezová témata na 2. stupni ZŠ I-II. Tvořivé náměty pro výuku průřezových témat na 2. stupni ZŠ. Praha: Raabe. 2013. Balon, J., & Petrusek, M. Společnost naší doby. Populární sociologie (ne)populárních problémů. Praha: Academia. 2011. Bauman, Z. Tekuté časy. Život ve věku nejistoty. Praha:Academia. 2008. Bauman, Z. The meaning of work: producing the work ethic; From the work ethic to the aesthetic of consumption. Bauman, Z., Work, consumerism and the new poor. Maidenhead, New York: Open University Press, (pp. 5 ? 42). 2005.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, zpracování prezentace výukové lekce.

Garant

PhDr. Pavel Hejtman, CSc.

Vyučující

PhDr. Pavel Hejtman, CSc.