Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika OV I (KSV / DO1M)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / DO1M - Didaktika OV I, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazenaHistorie výuky Ov u nás a pojetí výchovy k občanství v některých evropských zemích. Výuka Ov v současné době na ZŠ, učební plán, rámcové učební osnovy, učebnice a učební pomůcky. Součástí výuky je rovněž didaktická analýza učiva Ov v jednotlivých ročnících ZŠ. Studenti se seznamují s přípravou hodiny Ov, vedením hospitačního záznamu. Rozebírá se problematika vyučovacího procesu v hodinách Ov, modelové situace, metody samostatné práce a aktivizační metody. Příprava posluchačů na průběžnou pedagogickou praxi.

Získané způsobilosti

Hlavní kompetencí absolventa oboru občanská výchova měla být zodpovědnost a schopnost metodicky a didakticky zajistit vyučovací jednotku v rámci svého oboru.

Literatura

Jirásková V.:. Občan v demokratické společnosti, Slon, Praha 1999. Janošková, D. a kol.:. Občanská výchova. Rodinná výchova. (Učebnice, příručka pro učitele), Fraus, Plzeň 2005. Piťha P.:. Učební osnovy pro 6.-9. ročník ZŠ a příslušné ročníky osmiletého gymnázia, Praha 1991. Piťha P.:. Úvod do výchovy k občanství, Praha 2002. Mojžíšek L:. Vyučovací hodiny, Portál, Praha 1984. Hennig, C., Keller, G.:. Antistresový program pro učitele. Portál, Praha 1996. Fischerová D.:. Čítanka k občanské výchově. SPN, Praha 1996. Valenta M.:. Občanská výchova pro 7. ročník. Práce, Praha 1997. Valenta M.:. Občanská výchova pro 6. ročník. Práce, Praha 1996. Valenta M.:. Občanská výchova pro 8. ročník. Praha, Práce 1998. Valenta M.:. Občanská výchova pro 9. ročník.Praha, Práce 1999. Morrish, R. G.:. 12 klíčů k důsledné výchově. Portál, Praha 2003.

Požadavky

Metodická příprava hodiny a vypracování přípravy pro výuku.

Garant

doc. PhDr. Helena Zbudilová, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Helena Zbudilová, Ph.D.