Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika občanské výchovy II (KSV / DOVZ2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / DOVZ2 - Didaktika občanské výchovy II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ZMĚNA OBSAHU VYHRAZENAOsvojení metodických poznatků pro řízení vyučovacího procesu s důrazem na tvořivost, samostatnost a řešení modelových situací v hodinách OV. Obsah předmětu zahrnuje organizační formy vyučování (individuální, skupinové, párové, týmové) a jejich aplikaci v hodinách OV, hru jako specifickou aktivitu, problematiku demonstrace a fixace učiva, úskalí hodnocení žáka v občanské výchově a další klíčové didakticko-metodické otázky. Součástí seminářů je vypracování příprav na hodinu OV při využití různých didakticko-metodických přístupů a jejich rozbor s posluchači, stejně tak jako rozbor videonahrávek výstupů jednotlivých posluchačů. Student je schopen připravit a vyučovat předmět s využitím didaktických prostředků.

Získané způsobilosti

Znalost základních didaktických metod.

Literatura

Horák, F. Aktivizační didaktické metody ve výchovně vzdělávacím procesu. UP, Olomouc. 1981. Fischerová, D. Čítanky k občanské výchově. Praha. 1996. Petty, G. Moderní vyučování. Praha. 1996. Jirásková, V. Občan v demokratické společnosti. Praha. 1999. Šišková, T. Výchova k toleranci a proti rasismu. Praha. 1998. Mojžíšek, L. Vyučovací hodina. Praha. 1984.

Požadavky

Příprava vyučovací jednotky, znalost přípravy k tvorbě ŠVP pro předmět OV na 2. stupni ZŠ.

Garant

Marek Šmíd

Vyučující

Marek Šmíd