Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologická a environmentální ekonomie (KSV / EEEB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / EEEB - Ekologická a environmentální ekonomie, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazena1. Úvod - environmentální a ekologické myšlení2. Trvale udržitelný rozvoj I (použití v EU a ČR v praxi, indikátory)3. Trvale udržitelný rozvoj II4. Ekonomie životního prostředí I5. Ekonomie životního prostředí II6. Ekonomie přírodních zdrojů I7. Ekonomie přírodních zdrojů II8. Praktické ekonomické rozhodování a správa životního prostředí.9. Obchodovatelná emistní povolení, zelené daně, ekologické dotace.10. Metody oceňování přírodních zdrojů - půdy, vody, ale i krajiny, biodiverzity a rozšíření posuzování projektů o peněžně vyjádřený rozměr životního prostředí.11. Ceny přírodních zdrojů.12. Hodnocení projektů a strategického rozodování.13. SWOT analýza14. Závěr a hodnocení

Získané způsobilosti

rozvoj environmentálního myšlení

Literatura

Cudlínová, E.:. Ekologická ekonomie a životního prostředí, skripita, JČU . 2006. České Budějovice, 2006. Dvořák, A., Nouza, R.:. Ekonomika přírodních zdrojů a surovinová politika ČR. VŠE, Praha. 2002. Nátr Lubomír:. Rozvoj trvale neudržitelný, nakladatelství Karolinum, Praha. 2005. Hampl, M.:. Vyčerpání zdrojů skvěle prodejný mýtus, Praha CEP. 2004. Tietenberg, T.:. Environmental and Natural Resource Economics. Harper Collins, 386 s., 1992. Seják, J. a kol:. Oceňování pozemků a přírodních zdrojů. Praha, Grada 1999, 251 s. Al Gore:. Země na misce vah, nakladatelství Argo. 1994.

Požadavky

Vypracování seminární práce.

Garant

doc. Ing. Eva Cudlínová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Eva Cudlínová, CSc.