Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Filozofie dějin 20. století (KSV / FDSS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / FDSS - Filozofie dějin 20. století, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky se zaměřují na vyjádření vztahu filosofie k ostatním oborům lidské činnosti a víře. Harmonogram přednášek je zaměřen na: původ filosofie(1-2), vztah mezi filosofií a vědou, filosofií a náboženstvím(3-5), dějiny filosofie a jejich interpretace (6-8), filosofie a přírodní vědy (9-10), epistemologie (historický přehled) (11-12), ontologie a gnoseologie v období 20. století (13-14).

Získané způsobilosti

Znalost základních filosofických problémů dějin.

Literatura

HORYNA, B.:. Filosofie posledních let před koncem filosofie. KLP, Praha 1998. BLECHA, I.:. Filosofie (základní problémy). FIN, Olomouc,1994. DOKULIL, M.:. Filosofií dějin k dějinám filosofie. MU Brno,1992. PATOČKA, J.:. Kacířské eseje o filosofii dějin. Academia, Praha 1990. STÖRIG, H. J.:. Malé dějiny filosofie. Zvon, Praha, 1996. KRATOCHVÍL, Z.:. Mýtus, filosofie, věda I, II. Jůza a Jůzová, Praha, 1996.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, vypracování seminářní práce.

Garant

PhDr. Helena Pavličíková, CSc.

Vyučující

PhDr. Helena Pavličíková, CSc.