Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multikulturní výchova v ČR a EU (KSV / IAVNK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / IAVNK - Multikulturní výchova v ČR a EU, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenčně1. Současná střední Evropa očima západoevropanů2. Migrace a současná Evropa3. Identita a otázka evropské integrace4. Romové v českých zemíchDistančně5. Azyl6. Globalizace dle Richarda Sennetta7. Jak se žije Čechům v Bethelu na Aljašce8. Praktické cvičení, Najít nový domov

Získané způsobilosti

Pochopení současné situace života menšin v České republice, Evropě. Globalizačních trendů v ekonomice, migraci. Hledání společného porozumění, tolerance, spolužití.

Literatura

Kapitoly z multikulturní tolerance, EIS UK SVLP a Jihočeská univerzita, České Budějovice 2006. Kapitoly z multikulturní tolerance, EIS UK SVLP. Praha 2002. Miklušáková, M; Murad, S.:. Najít nový domov. Česká adaptace výukového programu. České Budějovice 2005. Barša, P.:. Politická teorie multikulturalismu, CDK Brno 2003. Baršová, A.; Barša, P.:. Přistěhovalectví a liberální stát. imigrační a integrační politiky v USA a západní Evropě a Česku. Masarykova univerzita v Brně, Mezinárodní politologický ústav Brno 2005. Kymlicka, W.; Opalski, M.:. Can Liberal Pluralism be Exported? Western Political Theory and Ethic Relations in eastern Europe. Oxford University Press, Oxford 2001. Gibney, M., J., (ed.):. Globalizing Rights. Oxford University Press. Oxford 2003. Komerční sexuální zneužívání dětí, Násilí na dětech. Humanita Profes. Praha 2001. Hanuš, J. (ed.):. Lidská práva, nárok na obecnou platnost a kulturní diferenciace. CDK Brno 2001.

Požadavky

Práce s internetem, aktivní účast.

Garant

PhDr. Salim Murad, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Salim Murad, Ph.D.