Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z českých dějin (KSV / KCDK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / KCDK - Vybrané kapitoly z českých dějin, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Prezenčně1. Český národ za první světové války, vznik Československa, první republika.2. Mnichovský diktát, nacistická okupace českých zemí.3. Slovenský fašistický stát.4. Osvobození Československa.5. Vývoj v letech 1945-1948.Distančně6. Vznik a charakter komunistické diktatury.7. Reforma v r. 1968 a její potlačení, tzv. normalizace.8. Revoluce r. 1989, rozdělení Československa.9. Národnostní otázka ve vývoji Československa (národnostní situace u nás před vznikem ČSR, v ČSR vztah česko-slovenský a česko-německý).10. Postavení ČR v sjednocující se Evropě.

Získané způsobilosti

Základní překled o českých dějinách 20. století

Literatura

Hájek, M. - Ryšánková, J. a kol.:. Svět a Československo ve 20. století. Praha, 1990. Čornej, P.:. Vše podstatné z českých dějin. Praha, 1992. Housková, H. - Podlešák, J.:. České a slovenské dějiny v letech 1900 - 1945. České Budějovice, PF JU, 1994. Housková, H. - Podlešák, J.:. České a slovenské dějiny v letech 1945 - 1989. České Budějovice, PF JU, 1994. Čornej, P., Bělina, P., Pokorný, J. a kol.:. Dějiny zemí Koruny české I, II. Praha, Paseka 1992 (a dal. vyd.).

Požadavky

Závěrečná práce.

Garant

PhDr. Jan Podlešákprof. PaedDr. ThLic. Martin Weis, Th.D.

Vyučující

PhDr. Jan Podlešákprof. PaedDr. ThLic. Martin Weis, Th.D.