Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kritické myšlení ve společenských vědách (KSV / KMSV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / KMSV - Kritické myšlení ve společenských vědách, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. blokMapování dosavadních dovedností, organizace kurzuJak se učíme?" - lekce + pedagogický rozbor2. blokKritické myšlení a třífázový model učení - ukázková lekce + pedagogický rozbor3. blokIvan a tulení kůže" - ukázková lekce + pedagogický rozbor4. blokCíle výuky (Bloomova taxonomie) - ukázková lekce + pedagogický rozbor5. blokHodnocení ve škole - ukázková lekce + pedagogický rozbor6. blokPrezentace lekcí studentů, zpětná vazba

Získané způsobilosti

viz cíle kurzu

Literatura

Meredith, K. a Steele, J.:. Čtením a psaním ke kritickému myšlení, Příručka I až VIII, 1997, Kritické myšlení. Praha. Čtvrtletník Kritické listy, vydává Kritické myšlení o.s. Pasch, M. et al.:. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Portál, Praha 1998. KOPŘIVA, J. a kol.:. Respektovat a být respektován. Spirála, Praha 2006. KOŠŤÁLOVÁ, H., MIKOVÁ, Š., STANG, J.:. Školní hodnocení žáků a studentů. Portál, Praha 2007. Rutová Nina, ed.:. Učím s radostí (zkušenosti-lekce-projekty). Vydalo o.s. Kritické myšlení a Step by Step ČR v Agentuře STROM - Mgr. Daniel Hrubý, Praha 2003.

Požadavky

Účastníci se budou aktivně účastnit semináře včetně zpracování domácí četby (85% účast).Účastníci naplánují a prezentují 1 výukovou lekci (90min.) s využitím metod KM zasazených do modelu učení E - U - R.

Garant

Mgr. Petra Šebešová

Vyučující

Mgr. Petra Šebešová