Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zákl. verbální a neverbální komunikace (KSV / KO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / KO - Zákl. verbální a neverbální komunikace, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ZMĚNA OBSAHU VYHRAZENA01. Sociální komunikace02. Typologie sociální komunikace03. Funkce sociální komunikace04. Veřejná a mediální komunikace05. Komunikace a sociální konstruktivismus06. Účinky médií07. Přesvědčování a manipulace I08. Přesvědčování a manipulace II09. Média a reklama I10. Média a reklama II11. Média a politická komunikace I: propaganda12. Média a politická komunikace II: veřejný prostor13. Média a žurnalistika14. Média a mediální výchova

Získané způsobilosti

Posluchači se naučí chápat média v konkrétním prostředí jako sociální a kulturní podmíněný systém.

Literatura

Janoušek, J. Sociální komunikace. Praha. 1968. DEVEREUX, E.:. Understanding the Media. London, Thousand Oaks, New Delhi: Sage. 2005. Kunczik, M. Základy masové komunikace. Praha. 1995. Carnegie, D. Jak získávat přátele a působit na lidi. Praha. 1992. Křivohlavý, J. Povídej, poslouchám. Praha. 1994. Berger, Peter L. - Luckmann, T.:. Sociální konstrukce reality: pojednání o sociologii vědění. Centrum pro studium demokracie a kultury, Brno 1999. Habermas, J.:. Strukturální přeměna veřejnosti. Filosofia, Praha 2000. Lewis, D. Tajná řeč těla. Praha. 1993.

Požadavky

Průběžné studium literatury, aktivní účast v seminářích.

Garant

Mgr. Michal Šimůnek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Šimůnek, Ph.D.