Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mediální pedagogika (KSV / MMEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / MMEK - Mediální pedagogika, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Mediální gramotnost a mediální výchova.Kritické vnímání mediálních sdělení.Děti a masová média, děti a nová média.Děti v kyberprostoru.Vliv médií na proces socializace dítěte v rodině.Média a každodenní život rodiny.Specifika didaktiky mediální výchovy.Ukázky vyučovacích jednotek k mediální výchově pro předškolní děti.Zpracování mediálních zážitků-dramatická výchovaZáměrná a nezáměrná konzumace médií. Modelová hod.Moje každodenní mediální biografie. Příprava výuky.

Získané způsobilosti

Student zvládá základní terminologii, která se váže k mediální gramotnosti, dokáže v konkrétní situaci využít metodické postupy k rozvíjení mediální výchovy v předškolním vzdělávání.

Literatura

Köpplová, B., Jirák, J.:. Masová média. Praha: Portál. 2009. Jirák, J., Pavličíková, H.:. Média pod lupou. Praha:Powerprint. 2013. Mičienka, M., Jirák, J.:. Média tvořivě. Praha: Partners Czech. 2006. Mičienka, M., Jirák, J.:. Základy mediální výchovy. Praha :Portál. 2008.

Požadavky

Znalost přednášek a povinné literatury

Garant

PhDr. Helena Pavličíková, CSc.

Vyučující

PhDr. Helena Pavličíková, CSc.Mgr. Jan Staněk, Ph.D.