Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Média, spol a kult.: koment. četba textů (KSV / MSKC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / MSKC - Média, spol a kult.: koment. četba textů, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ZMĚNA OBSAHU VYHRAZENA1. Kritické teorie médií: úvod2. Marxismus a Frankfurtská škola I3. Marxismus a Frankfurtská škola II4. Feminismus5. Psychoanalýza I6. Psychoanalýza II7. Strukturalismus a sémiotika I8. Strukturalismus a sémiotika II9. Kulturální studia I10. Kulturálnní studia II11. Postmodernismus a poststrukturalismus I12. Postmodernismus a poststrukturalismus II13. Antroplogie médií I14. Antropologie médií II

Získané způsobilosti

Kurz rozvíjí kritické myšlení o médiích

Literatura

Prokop, D.:. Boj o média. Dějiny nového kritického myšlení o médiích. Karolinum, Praha 2005. McLuhan, M.:. Člověk, média a elektronická kultura. Jota, Brno 2000. Williamson, J.:. Decoding Advertisements. Ideology and Meaning in Advertising. Marion Boyars, London, New York 2000. Benajmin, W.:. Dílo a jeho zdroj. Odeon, Praha 1979. Lipovetsky, G.:. Éra prázdnoty. Úvahy o současném individualismu. Prostor, Praha 2001. Thompson, J.:. Média a modernita. Karolinum, Praha 2004. Barthes, R.:. Mytologie. Dokořán, Praha 2004. Eco, U.:. O zrcadlech a jiné eseje. Mladá Fronta, Praha 2002. Habermas, J.:. Strukturální přeměna veřejnosti. Filosofia, Praha 2000. Ramonet, I.:. Tyranie médií. Mladá fronta, Praha 2003.

Požadavky

Prezentace seminární práce a znalost seminární literatury.

Garant

Mgr. Michal Šimůnek, Ph.D.