Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Média, společnost a kultura (KSV / MSKE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / MSKE - Média, společnost a kultura, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

ZMĚNA OBSAHU VYHRAZENA1. Úvod - média a společnost2.-3. Současná podoba zpravodajství4.-5. Média a politika6.-7. Média a životní styl8.-9. Média a reklama10.-11. Média a zábava12.-13. Digitální média a současná proměna mediálních systémů14. Závěr a hodnocení

Získané způsobilosti

Rozvoj znalostní složky mediální gramotnosti.

Literatura

McLuhan, M.:. Člověk, média a elektronická kultura. Jota, Brno 2000. Mander, J.:. Čtyři důvody pro zrušení televize. Doplněk, Praha 2000. Köppl, L., Köpplová, B.:. Dějiny světové žurnalistiky I. Celý svět je v novinách. Novinář, Praha 1989. Hvížďala, K.:. Jak myslet média. Dokořán, Praha 2005. Hvížďala, K.:. Moc a nemoc médií. Dokořán, Praha 2003. Harrington A. a kol.:. Moderní sociální teorie. Portál, Praha 2006. Habermas, J.:. Strukturální přeměna veřejnosti. Filosofia, Praha 2000. Ramonet, I.:. Tyranie médií. Praha: Mladá Fronta. 2003. Postman, N.:. Ubavit se k smrti. Mladá fronta, Praha 1999. Trampota, T.:. Zpravodajství. Portál, Praha 2006. Kolektiv autorů.:. 10 let v českých médiích. Portál, Praha 2005.

Požadavky

Prezentace seminární práce a znalost seminární literatury.

Garant

prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D.

Vyučující

prof. PhDr. Jan Jirák, Ph.D.