Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nová média v soc. vědách a učit. praxi (KSV / NMUM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / NMUM - Nová média v soc. vědách a učit. praxi, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazena1. Úvod2.-3. Ekonomická a obsahová globalizace médií.4.-5. Digitalizace médií.6.-7. Technologické změny v komunikačních možnostech.8.-9. Konvergence produkce i distribuci mediálních produktů.10.-11. Internet a World Wide Web.12.-13. Teorie nezamýšlených důsledků sociálního jednání ve vazbě na nové komunikační technologie v sociálních vědách a učitelské praxi.14. Závěr

Získané způsobilosti

rozvoj mediální gramotnosti

Literatura

McLuhan, M.:. Člověk, média a elektronická kultura. Jota, Brno 2000. Lévy, P. :. Kyberkultura. Karolinum, Praha 2000. Burton, G., Jirák, J.:. Úvod do studia médií. Barrister@Principal, Praha 2001. Foucault, M.:. Myšlení vnějšku. Herrmann a synové, Praha 1996. Habermas, J.:. Strukturální přeměna veřejnosti. Filosofia, Praha 2000. Merton, R.:. Studie ze sociologické teorie. Slon, Praha 2000.

Požadavky

Příprava projektu ke konkrétnímu tématu ŠVP a oblasti vzdělávání.

Garant

prof. Dr. Gabriel Švejda, CSc.

Vyučující

prof. Dr. Gabriel Švejda, CSc.