Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět EU - národní a regionální účty (KSV / NRUG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / NRUG - EU - národní a regionální účty, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod: makroekonomie a systém národních účtů2. Mikroekonomické základy národních účtů3. Mikroekonomické základy národních4. Makroekonomické základy národních účtů5. Makroekonomické základy národních účtů6. Regionální účty7. EU a národní účetnictví (ESA 95)8. Eurostat a NUTS9. Informační zdroje NÚ, RÚ v ČR a jejich využívání10. Informační zdroje NÚ, RÚ v ČR a jejich využívání11. Informační zdroje NÚ, RÚ v EU a jejich využívání12. Informační zdroje NÚ, RÚ v EU a jejich využívání13. Informační zdroje NÚ, RÚ v EU a jejich využívání14. Závěr a vyhodnocení kurzu

Získané způsobilosti

Orientace v makroekonomických ukazatelích NU a RU ČR a EU .

Literatura

Hejtman, P. Vybrané kapitoly z makroekonomie (elektronická učebnice), PF JU. Hronová, S. - Hindls,R.:. Národní účetnictví: koncept a analýzy, C.H.Beck 2000. Eurostat: Handbook of Social Accounting Matrices, 2002. Evropský systém účtů (ESA 1995). ČSÚ, Praha 2000. Handbook on constructing composite indicators : methodology and user guide, OECD, Paris 2008. Hronová, S.- Fischer, J.-Hindl, R.-Sixta, J. Národní účetnictví - Nástroj popisu gobální ekonomiky. C. H. Beck, Praha 2009. Fořtová, J.:. Sestavení matice sociálního účetnictví, ČSÚ, Praha 2009. Statistické ročenky ČR. Lequiller, F. -- Blades, D.:. Understanding national accounts, OECD, Paris 2006.

Požadavky

Individuální projekt, korespondenční úkoly (via eamos)

Garant

PhDr. Pavel Hejtman, CSc.

Vyučující

PhDr. Pavel Hejtman, CSc.