Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Učivo OV v průřezových tématech RVP (KSV / OVRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / OVRM - Učivo OV v průřezových tématech RVP, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazenaJednotlivá témata jsou zaměřená na osobnostně sociální výchovu, aktuální problémy současného světa, vztah průřezových témat k tvorbě ŠVP, výchova demokratického občana a jeho vztah ke společenským hodnotám, výchova k myšlení v evropských a globálních souvislostech, multikulturní výchova a dimenze tolerance v prostředí současného myšlení, environmentální výchova, a mediální výchova. Na seminářích se studenti podrobně seznámí s tvorbou a postupným zaváděním oborů do ŠVP na školách. Budou lépe připraveni do praxe. Příprava a následná evaluace vyučovací jednotky se zaměří i na literaturu z oborové didaktiky.

Získané způsobilosti

Získání didaktických zkušeností. Individuální příprava vyučovací hodiny.

Literatura

Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání. VÚP, Praha 2004. Valenta, J.:. Učíme se komunikovat. AISIS, Kladno 2005. Valenta, J.:. Učit se být. Témata a praktické metody pro osobnostní a sociální výchovu na ZŠ a SŠ. AISIS, Kladno 2003. Zákon č. 561/2004 Sb. O předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon). Zákon č. 563/2004 Sb. O pedagogických pracovnících.

Požadavky

vypracování zadaného projektu k tvorbě ŠVP a jeho prezentace

Garant

Marek Šmíd

Vyučující

Marek Šmíd