Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostor, čas a média (KSV / PCMM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / PCMM - Prostor, čas a média, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazena01. Prostor a čas: základní terminologie02. Prostor a čas v přírodních vědách03. Prostor a čas v sociálních vědách04. Prostor a čas v lidských dějinách I05. Prostor a čas v lidských dějinách II06. Prostor, čas a modernita I07. Prostor, čas a modernita II08. Technologie, moc, prostor a čas09. Média v prostoru, prostor v médiích I10. Média v prostoru, prostor v médiích II11. Čas a média I12. Čas a média II13. Prostorové a temporální aspekty digitální ho světa14. Závěrečné shrnutí a hodnocení

Získané způsobilosti

Posluchači se naučí chápat dva klíčové aspekty soudobé mediální společnosti v interdisciplinárním kontextu.

Literatura

Giddens, A.:. Důsledky modernity. Slon, Praha 2003. Bauman, Z.:. Globalizace. Důsledky pro člověka. Mladá fronta, Praha 2000. Thompson, J. B.:. Média a modernita. Sociální teorie médií. Karolinum, Praha 2004. Großklaus, G.:. Medien-Zeit Medien-Raum. Zum Wandel der raumzeitlichen Wahrnehmung in der Moderne. Suhrkamp, Frankfurt am Main 1995. Bauman, Z.:. Tekutá modernita. Mladá fronta, Praha 2002. Harvey, D.:. The Condition of Postmodernity. Blackwell, Oxford 1989. Giddens, A.:. The Constitution of Society: Outline of the Theory of Structuration. University of California Press, Berkeley, 1984. Nowotny, H.: Time:. The Modern and Postmodern Experience. Polity, Cambridge, 1994. Adam, B.:. Time and Social Theory. Polity, Cambridge, 1990. Eriksen, T.H.:. Tyranie okamžiku. Doplněk, Brno 2005. Borscheid, P.:. Virus času. Mladá fronta, Praha 2007. Meyrowitz, J.:. Všude a nikde. Vliv elektronických médií na sociální chování. Karolinum, Praha 2006.

Požadavky

Průběžné studium literatury, aktivní účast v hodinách, referát.

Garant

Mgr. Marek Šebeš, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Marek Šebeš, Ph.D.