Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Principy tolerance v interk. Evropě II (KSV / PT2X)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / PT2X - Principy tolerance v interk. Evropě II, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Změna obsahu vyhrazena1. Interkulturní dimenze vzdělávání2. Multikultura - úvod a definice, kritika3. současná debata o multikulturalsimu4. migrace, mminulost a současnost5. uprchlíci a mezinárodní právo6. migrace a kultura7. zkušenosti ruskojazyčných studentů8. Tavící tyglík USA9. Nové světy - Kanada, Austrálie, Nový Zéland

Získané způsobilosti

Pochopení současné situace života menšin v České republice, Evropě. Globalizačních trendů v ekonomice, migraci. Hledání společného porozumění, tolerance, spolužití.

Literatura

Bauman, Z. Globalizace, MF. 1999. Šišková, T. Menšiny a migranti v ČR: My a oni v multkulturní společnosti21. stol. Portál, Praha. 2001. Murad. S.:. Migration, Identity and New Role of Enlarged European Union. In.: Inmigracion, Derechos Humanos y Relaciones Internacionales. Ed. UnionRegional de UGT de Castilla y Leon. S. 109. - 129. Baršová, A.; Barša, P.:. Přistěhovalectví a liberální stát. Imigrační a integrační politiky v USA a západní Evropě a Česku. Masarykova univerzita v Brně, Mezinárodní politologický ústav Brno 2005. Bauman, Z. The meaning of work: producing the work ethic; From the work ethic to the aesthetic of consumption. Bauman, Z., Work, consumerism and the new poor. Maidenhead, New York: Open University Press, (pp. 5 ? 42). 2005. Šišková, T. (ed.):. Výchova k toleranci a proti rasismu. Praha, 1998.

Požadavky

Práce s internetem, aktivní účast.

Garant

PhDr. Salim Murad, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Salim Murad, Ph.D.