Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář pro praktikující studenty OV,ZSV (KSV / SPPX)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / SPPX - Seminář pro praktikující studenty OV,ZSV, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.-2. Odborná příprava učitele.3.-8. Časté problémy praktikantů a začínajících učitelů (prosazení autority učitele, kázeňské problémy, šikana, kyberšikana, netholismus).9.-11. Problematika zkoušení a hodnocení.12.-14. Sociálně negativní jevy ve třídách apod.

Získané způsobilosti

Didaktické znalosti a dovednosti v rámci profesní přípravy.

Literatura

Průcha, J. Moderní pedagogika. Praha: Portál., 2013. Švec, V. Pedagogické znalosti učitele: teorie a praxe. Praha: ASPI., 2005. Kalhous, Z., Obst, O. Školní didaktika. Praha: Portál., 2009. Podlahová, L. Ze studenta učitelem. Student-praktikant-začínající učitel. Olomouc: Univerzita Palackého v Olomouci, Pedagogická fakulta., 2002. Hořejšová, M. Didaktika občanské nauky a základů společenských věd. Praha: Naše vojsko., 1994. Pasch, M. et al. Od vzdělávacího programu k vyučovací hodině. Praha: Portál., 2005. Hľado, P., Horáčková, M., Danielová, L. Pedagogická praxe. Brno: Mendelova univerzita v Brně., 2010. Ondráčková, J. Výchova k občanství: manuál pro učitele občanské výchovy na druhém stupni základní školy a v nižších ročnících víceletých gymnázií. Praha: Fortuna., 1999. Zbudilová, H., Pavličíková, H. Výchova k občanství v praxi. Budějovice: JU., 2013. Homerová, M. Výchova k občanství ve výuce společenskovědních předmětů. Metodicko-didaktická učebnice pro učitele všech typů škol. Praha: Nadační fond proti korupci., 2013.

Požadavky

Aktivní účast na seminářích, průběžné vypracovávání zadávaných úloh reflexe mikrovyučování.

Garant

doc. PhDr. Helena Zbudilová, Ph.D.