Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie vizuální kultury (KSV / TVK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSV / TVK - Teorie vizuální kultury, Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích (JU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Uvedení do problematiky studia vizuální kultury.2. ?Povaha? technických obrazů3. Technické obrazy a modernita4. Vizuální kultura: teorie a přístupy5. Obsahová analýza6. Sémiotická analýza7. Diskursivní analýza8. Interpetace, kontext, dispozitiv9. Případová studie: rodinná fotografie I10. Případová studie: rodinná fotografie II11. Případová studie: tištěná reklama12. Případová studia: televizní reklama13. Technické obrazy v sociálněvědném výzkumu14. Závěrečné shrnutí a hondocení

Získané způsobilosti

Rozvoj znalostní složky mediální gramotnosti.

Literatura

Císař, K.: (ed.). Co je to fotografie? Praha: Herman&synové 2004. Aumont, J.:. Obraz. AMU, Praha 2005. Evans, H.:. Picture on a page. Portsmouth: Heinemann 1997. Benjamin, W.:. Dílo a jeho zdroj. Praha: Odeon 1979. Batchen, G.:. Each Wild Idea: Writing, Photography, History. Cambridge, MA, London: The MIT Press 2001. Sontag, S.:. O fotografii. Praha, Litomyšl: Paseka/Barrister&Principál 2002. Bourdieu, P.:. Photography. A Middle-brow Art. Cambridge: Polity Press 1998. Kobré, K.:. Photojournalism: The Professional s Approach. Focal Press 2004. Barthes, R.:. Světlá komora. Poznámka k fotografii. Agite/Fra, Praha 2005.

Požadavky

Esej

Garant

Mgr. Michal Šimůnek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Michal Šimůnek, Ph.D.